درباره وبلاگ


به وبلاگ من خوش آمدید
موضوعات


ورود اعضا:


نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 25
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 25
بازدید ماه : 27
بازدید کل : 160551
تعداد مطالب : 17
تعداد نظرات : 0
تعداد آنلاین : 1

رفاه اجتماعی
مباحث جامعه شناسی و مبانی نظری مرتبط با رفاه اجتماعی
چهار شنبه 26 بهمن 1390برچسب:, :: 19:23 ::  نويسنده : حمید
-2-1-14 نظریات برنامه ریزی ناحیه ای
2-1-14-1- نظریه های مکان مرکزی 
استفاده از طرح های توسعه در کشور های جهان سوم باعث قطبی شدن فضاهای ملی ، عدم تعادل منطقه ای ، تمرکز بی حد و حصر سرمایه و امکانات در برخی مراکز و مناطق و عقب ماندگی بخش های وسیعی از سرزمین این کشورها شده ،که این نتایج خود مهاجرت شدید و متروکه شدن سکونت گاه ها را در پی داشته است و یکی از علت های عدم توازن، این است که کانون های رشد توسعه به طور متعادل توزیع نشده است ، نظریه مکان مرکزی به بررسی همین موضوع می پردازد و سعی در ارائه راه حل است ،  در میان نظریه پردازان مکان مرکزی ، کریستالر ، لوش و گالپین از همه مشهور تر اند که نظریات مفصلی را نیز ارائه داده اند ، به طوری که نظریه مکان مرکزی با نام کریستالر شناخته می شود و پس از آن لوش و گالپین از اعتبار بیشتری برخورداند- هرچند که کارفون تانن مبنای نظریات مکان مرکزی است - تفاوت دیدگاه کریستالر ، لوش و گالپین در این است که کریستالر بر مبنای حمل و نقل ، لوش از دید تجاری ، گالپین از دیدگاه روستایی ، سلسله مراتب مکان مرکزی را مورد توجه قرار داده اند .


ادامه مطلب ...


چهار شنبه 26 بهمن 1390برچسب:, :: 19:20 ::  نويسنده : حمید

  تعریف توسعه :

« توسعه ، باور بنیادی دنیای مدرن است » (پیت وهارت ویک ،15 : 1384). این اصطلاح به صورت فراگیر بعد از « جنگ جهانی دوم مطرح شد » ( از کیا،24 ، لهسایی زاده ،8). واژه توسعه در لغت به معنای خروج از « لفاف » است . در قالب نظریه نوسازی ، لفاف همان جامعه سنتی ، فرهنگ و ارزش های مربوط به آن است که جوامع برای متجدّد شدن باید از این مرحله سنتی خارج شوند » (ازکیا ، 64 :1387). و « در توسعه ، تمامی پیشرفت های مدرن در علم ، فن آوری ، دموکراسی ، ارزش ها ، اخلاق و سازمان اجتماعی با طرح بشر دوستانه ایجاد دنیای به مراتب بهتر در می آمیزد » (پیت وهارت ویک،  15 :1384). 


ادامه مطلب ...


چهار شنبه 26 بهمن 1390برچسب:, :: 19:16 ::  نويسنده : حمید

 توسعه پایدار

مفهوم توسعه پایدار مفهومی است که در سال های اخیر در ادبیات جامعه شناسی مطرح شده « اگر منظور از توسعه ، گسترش امکانات زندگی انسان هاست ، این امر نه تنها در مورد نسل حاضر بلکه برای نسل های آینده نیز باید مدنظر باشد » ( رحمانی ،83 : 1372به نقل ازکیا ،59  :1387) کمیسیون براندلن  ( Brundland) توسعه پایدار را چنین تعریف کرده است « توسعه پایدار توسعه ای است که بتواند نیازهای نسل حاضر را بدون لطمه زدن به برآورده کردن نیازهای نسل آینده و سازگاری با منافع نسل های آینده برآورده سازد » . 
 


ادامه مطلب ...


چهار شنبه 26 بهمن 1390برچسب:, :: 19:13 ::  نويسنده : حمید

 توسعه منطقه ای – ناحیه ای 

توسعه ناحیه ای عبارت است از یک فرایند و برنامه ریزی مداوم که مستلزم عملیات ها و کنش ها یی است که با توسعه پایدار و چند بعدی در ناحیه ارتباط تنگاتنگی دارد و یا به عبارتی توسعه ناحیه ای یک برنامه ریزی از پایین به بالاست که مشارکت بخش های خصوصی و اجتماعی را در سطوح مختلف ملی ، منطقه ای و ناحیه ای از عوامل مهم قلمداد می کند(  2،mexico office  ) .
در معنایی دیگر توسعه منطقه ای، یک فرایند است که از ترکیب قانونی و پایدار تشکیل شده است
 (  2001 : SilberFein)



ادامه مطلب ...


چهار شنبه 26 بهمن 1390برچسب:, :: 19:11 ::  نويسنده : حمید

 2-1-16-2- تعریف رفاه اجتماعی

« رفاه اجتماعی نتیجه فعالیت هایی است که نهادهای مختلف اجتماعی برای دستیابی افراد و گروه ها و جوامع به سطح قابل قبولی از زندگی ، تندرستی و فرصت هایی که اجازه می دهد آنان تمامی استعدادهای خود را پرورش دهند و مسائل خود را در سازگاری با جامعه حل نمایند ، عرضه می دارند » ( مهدی طالب    ،23 :1368 ). منظور از رفاه اجتماعی « تلاش های انجام شده توسط دولت ها و سازمان های داوطلبانه برای کمک به خانواده ها می باشد و برنامه هایی چون تامین درآمد و حفظ آن در سطح قابل قبول ، فراهم نمودن مراقبت پزشکی در ارائه خدمات درمانی عمومی ، تامین مسکن ، توسعه اجتماعی ، مهیا نمودن خدمات برای تسهیل سازگاری اجتماعی و فراهم نمودن تسهیلات تفریحی و سرگرمی را شامل می شود . به علاوه رفاه اجتماعی قوانین تدوین شده و امکانات در نظر گرفته شده برای حمایت از افرادی که تحت استثمار و بهره کشی قرار دارند و همچنین افراد گروه هایی که مسئول اجتماع قلمداد می شوند ، را نیز در بر می گیرد ... بنابراین به نظر می رسد مفهوم رفاه دارای دو مشخصه زیر باشد : 



ادامه مطلب ...


چهار شنبه 26 بهمن 1390برچسب:, :: 19:5 ::  نويسنده : حمید

 2-1-17- سیاست اجتماعی

سیاست اجتماعی، گرچه از جنبه‌های مختلف با رفاه اجتماعی همسو است؛ به‌نوعی که گاه مترادف یکدیگر به‌کار می‌روند، اما از نظر نوع رویکرد به مسئله و نیز نحوه کارکرد، با رفاه اجتماعی مرز بندی دارد. سیاست اجتماعی از یک‌سو معطوف به تدبیر و اجراست و به‌نوعی ابزار پیوند برنامه‌های مختلف اقتصادی، اجتماعی و سیاسی محسوب می‌شود و از سوی دیگر به‌عنوان پوششی عام برای برنامه‌های مختلف دولت در عرصه‌های سیاستگذاری گوناگون به‌شمار می‌رود( یزدانی ،31 :1382). و از سوی دیگر« گسترده تر شدن دستور کار سیاست اجتماعی که در مباحث پیش مدرن بدان اشاره شد ، از کارهای خیریه و تامین خدمات رفاهی تا توجه فراگیر تر به تقویت معیشت ، ضرورتا مستلزم چندگانگی اهداف سیاست اجتماعی و انواع نهادهایی است که برای نیل به این اهداف به کار می آیند . برخی استدلال می کنند با گنجاندن مجموعه ای بلند پروازانه از آرمان هایی که سازمان های توسعه در راستای آنها حداقل تا اندازه ای همگرا می شوند اهداف سیاست اجتماعی را می توان چند منظوره نمود . 
 


ادامه مطلب ...


چهار شنبه 26 بهمن 1390برچسب:, :: 18:57 ::  نويسنده : حمید

 2-1-18- تئوری های رفاه اجتماعی

2-1-18-1 تئوری مارکسیستی
«مارکس مطلب عمده ای در مورد رفاه اجتماعی ننوشته اما پیروان وی با الهام از نوشته هایش، نظرهایی را در این زمینه منتشر کرده اند. برخی از پیروان مارکسیسم ، از یک طرف بر این عقیده اند که رفاه اجتماعی امری فراتر از تلاش برای اصلاح وضعیت نامناسب سرمایه داری است و از طرف دیگر بر این باورند که رفاه اجتماعی یک امر سرمایه گرایانه است نه سوسیالیستی و برخی دیگر از طرفداران مارکسیسم بر این باورند که رفاه اجتماعی بر پایه یک سری اصول سیاست موازنه اقتصادی جدید است که در نهایت مصالحه و موافقت اجتماعی و یا توازنی بین جامعه گرایان و سرمایه داری است و در نهایت برخی دیگر از آنان رفاه اجتماعی را وسیله ای می دانند که توسط حکومت و با هدف جلوگیری از فعالیت های انقلابی ایجاد شده است» ( زاهدی اصل ، 22- 21 :1388).


ادامه مطلب ...


صفحه قبل 1 2 صفحه بعد

 
 
نویسندگان
پیوندها
آخرین مطالب
  • شوری سنج اب اکواریوم
  • کمربند چاقویی مخفی

  • تبادل لینک هوشمند
    برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان رفاه اجتماعی و آدرس socialwelfare.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.